Ed eccolo qui nella sua presentazione più classica, in una coppetta di porcellana con la foglia di lattuga pronto per essere degustato e mangiato. Detto fatto ne ho preparate alcune porzioni ed inutile dirlo: non ne è avanzato neanche una minuscola parte, anche la piccola Ginevra ha particolarmente apprezzato.
La realizzazione di questo piatto è molto semplice e veloce, niente di complicato, cosa che fa ulteriormente apprezzare questo gustoso antipasto di pesce. E voi come lo realizzate?
Ingredienti per 4 persone
500 gr di code di gambero
1 cuore di lattuga
sale
Ingredienti per la salsa aurora
3 cucchiai di maionese
2 cucchiai di salsa di pomodoro
2 cucchiai di panna liquida
1 cucchiaio di un buon brandy
alcune gocce tabasco a piacere
Preparazione della salsa Aurora:
Amalgamare per bene insieme tutti gli ingredienti quindi coprire e lasciare raffreddare in frigorifero.
Sgusciare le code di gambero (mi raccomando crude se surgelate) e possibilmente eliminare il piccolo budello nero che altrimenti apporta un po’ di gusto amaro.
Lessarli in acqua salata per alcuni minuti, scolarli e farli raffreddare in frigorifero.
Al momento di servire mettere miscelare i gamberi con la salsa aurora, quindi sistemare una foglia di lattuga per ogni coppetta e riempire con i gamberi insieme alla salsa aurora.
Buon cocktail di Gamberi a tutte e tutti e soprattutto buon weekend!
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Engliesh translation by google:
A retro but still tasty recipe: The shrimp cocktail sauce aurora
Perhaps even more than twenty years have passed thirty years since I ate my first shrimp cocktail, I could still remember his schooling and was the dinner for the confirmation of a friend in a nice restaurant Boccadasse, were the earliest 80s and at that time was quite fashionable, an appetizer that has become a classic, now taste a bit 'retro that never betrays. In all these years I continued to eat but I never prepared, perhaps not wanting to suggest something that I thought obvious, a well known flavor, so I always changed, for example with a guacamole sauce instead, but I finally decided and I said, prepare a nice shrimp cocktail and shrimp with a delicious sauce dawn (a variant of the sauce and cocktail sauce).And here in his classic presentation, in a porcelain bowl with leaf lettuce ready to be tasted and eaten. Having said that I have prepared some portions and needless to say: they have not advanced even a tiny part, even the small Geneva really appreciated.
The creation of this dish is very quick and easy, nothing complicated, which makes further appreciate this tasty fish entrée. And as you made?
Serves 4
500 g shrimp tails
1 lettuce
salt
Ingredients for the sauce aurora
3 tablespoons mayonnaise
2 tablespoons tomato sauce
2 tablespoons cream
1 tablespoon good brandy
few drops Tabasco sauce to taste
Preparing the sauce Aurora:
Mix together all ingredients thoroughly then cover and leave to cool in refrigerator.
Shell the prawns (I recommend raw if frozen) and possibly eliminate the small intestine that otherwise makes a little black 'to taste bitter.
Boil them in salted water for several minutes, drain and cool them in the refrigerator.
To serve to mix the shrimp with the sauce aurora, then place a lettuce leaf to each cup and fill with the shrimp with the sauce aurora.
Shrimp cocktail for all and all and especially good weekend!
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